روزنامه‌های کابل: دوشنبه، ۴ ثور
نوشته شده توسط : blpwjob

نهایی شدن گفتگوها بر سر توافق‌نامه استراتژیک میان افغانستان و آمریکا، از مسائل اصلی مورد بحث در مطالب اصلی روزنامه‌های چاپ امروز کابل است.

روزنامه‌های دولتی آماده شدن نسخه نهایی پیش‌نویس توافق‌نامه همکاری استراتژیک میان افغانستان و آمریکا را در صدر مطالب اصلی خود قرار داده و گزارش کرده‌اند که هیات‌های مذاکره‌کننده روز یکشنبه آن را برای امضای رهبران هر دو کشور آماده کردند.

انیس نوشته است که رنگین دادفر اسپنتا، مشاور امنیت ملی افغانستان، و رایان کروکر، سفیر آمریکا در افغانستان، این سند را امضا کرده‌اند و آقای اسپنتا گفته است که این توافق‌نامه پس از امضای روسای جمهوری هر کشور و تصویب پارلمان افغانستان به اجرا گذاشته می‌شود.

انیس به جزئیات این توافق‌نامه اشاره نکرده، اما از قول مشاور امنیت ملی حامد کرزی نوشته است که این توافق‌نامه پس از تصویب شورای ملی افغانستان برای این کشور الزام‌آور خواهد بود. این روزنامه همچنین از قول سفیر آمریکا، گفتگوها در مورد این توافق‌نامه را دشوار توصیف کرده است.

هشت صبح در سرمقاله خود نوشته است که با نهایی شدن گفتگوها بر سر توافق‌نامه استراتژیک میان افغانستان و آمریکا، افغانستان وارد فصلی "حساس و طلایی" شده است.

این روزنامه افزوده است که افغانستان با امضای پیمان‌های استراتژیک با کشورهای معتبر جهان، از حمایت‌های قوی بین‌المللی برخوردار شده است.

پیش از این، افغانستان با کشورهای هند، بریتانیا، فرانسه و ایتالیا نیز پیمان‌های استراتژیک امضا کرده است. موضوع ایجاد پایگاه دایمی نظامی آمریکا در توافق‌نامه کنونی شامل نیست و آنگونه که آقای کرزی پیش از این گفته است، پس از امضای این توافقنامه این موضوع مورد بحث قرار می‌گیرد.

نویسنده هشت صبح معتقد است که افغانستان با حمایت‌هایی که توسط این پیمان‌ها به دست می‌آورد، فرصت می‌یابد تا با چالش‌های داخلی و خارجی مقاومت کند و خود را با مدیریت سالم، از وضعیت موجود نجات دهد.

این روزنامه تاکید کرده است که حالا انتظار می‌رود اعضای شورای ملی با درک واقعیت‌های عینی کشور و منطقه، از فصل جدید سیاسی افغانستان حمایت کنند. به نظر نویسنده هشت صبح، هر چند ممکن است صداهای مخالف نیز در پارلمان وجود داشته باشد، اما باور بر این است که اکثریت قاطع نمایندگان از آن حمایت خواهند کرد.

روزنامه چراغ در سرمقاله خود با عنوان "قمار آمریکا و پاکستان بر سر افغانستان" نوشته است که اتهام همکاری پاکستان با تروریست‌ها و نیاز آمریکا به جغرافیای پاکستان برای دستیابی به افغانستان "معمای" پیچیده‌ای را برای آمریکا به وجود آورده است.

به نظر این روزنامه، در حال حاضر اهمیت پاکستان برای آمریکا معطوف به سرنوشت جنگ در افغانستان است و حل مساله مناطق قبایلی پاکستان به عنوان مقدمه حل مساله افغانستان در استراتژی باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا اهمیت محوری دارد.

چراغ افزوده است که آمریکا نمی‌خواهد با خروج نظامیانش از افغانستان، اعتبار خود را با پشت سر گذاشتن افغانستان تخریب‌شده، بی‌ثبات و با آینده نامشخص، از دست بدهد و پاکستان هم نمی‌خواهد که افغانستان را به عنوان ابزاری برای تقویت قدرتش در منطقه از دست بدهد.

نویسنده با این مقدمه هشدار داده است که رویدادهایی مانند حملات مهاجمان انتحاری هفته گذشته در شهر کابل و سه ولایت دیگر افغانستان می‌تواند به نماد ناکارآمدی نیروهای خارجی و دولت افغانستان تبدیل شود. چراغ در ادامه تاکید کرده است که باید دولتمردان افغانستان به دقت متوجه روابط پاکستان و آمریکا باشند.

ماندگار در سرمقاله خود موضوع "تغییر در قانون انتخابات" افغانستان را بررسی کرده و مساله کم‌تجربگی این کشور در برگزاری انتخابات را "حرفی مفت" خوانده است که به نظر روزنامه برای "لاپوشانی تقلب‌ها و دسیسه‌کاری‌های زورمندان صورت می‌گیرد"

روزنامه با طرح این مساله که آیا ضروری است که هر تجربه‌ای را ما شخصا انجام دهیم، پرسیده که اگر چنین است، آیا دوباره به درون غارها برگردیم و تجربه بشریت را از نو آغاز کنیم؟

به نظر ماندگار، اگر در عرصه انتخابات "ما تجربه نداشتیم، بشریت در این عرصه تجربه ۲۵۰۰ ساله دارد".

سرمقاله نویس ماندگار معتقد است که ضرورت تغییر در قانون انتخابات چنان زیاد است که به تغییر جزئی در آن نمی‌توان بسنده کرد. این روزنامه وارد شدن احزاب در انتخابات را با اهمیت دانسته و تاکید کرده است که انتخابات در جهان معاصر زمانی نتایج مهم در پی خواهد داشت که به رقابت حزبی در آن احترام شود.

این روزنامه طرح مساله تغییر قانون انتخابات از سوی فضل احمد معنوی، رئیس کمیسیون انتخابات، که در آن احزاب بتوانند از طریق انتخابات وارد مجلس شوند را کاری بزرگ خوانده است. به نظر ماندگار، اگر این طرح عملی شود، جناح‌بندی‌های درون پارلمانی به نحو سامان‌یافته‌ای انجام خواهد یافت.

روزنامه وحدت حکومت را متهم کرده است که روند بعد از اجلاس بن (د ردسامبر ۲۰۰۱ میلادی) را "در مسیر انحرافی قرار داده و روند مشارکت گروه‌های سیاسی را با محدودیت" مواجه کرده است. این روزنامه تاکید کرده است که جامعه جهانی و سازمان ملل مسئولیت دارد که نگذارد دستاوردهای ده سال گذشته افغانستان توسط تیم بر سر اقتدار در این کشور "به سرقت" برده شود.

سرمقاله نویس وحدت هشدار داده است که اگر روند کنونی در افغانستان ادامه یابد و این کشور به سوی "تک‌صدایی شدن" حرکت کند، "ما شاهد ستیزه‌های گسترده و فزاینده در کشور خواهیم بود". به نظر روزنامه، در این صورت، ستیزه‌ها بیش از گروهی دامن "تیم انحصارگرا" را خواهد گرفت.

نویسنده روزنامه وحدت با تاکید بر این که مردم افغانستان امروز مردم چند دهه پیش نیستند که "رفتار غیرمنطقی زمامداران خود قبول کنند"، نوشته است که آنها در برابر رفتارهای غیرعقلانی و بحران‌آفرین واکنش نشان نخواهند داد.





:: برچسب‌ها: درختان , عکاسی , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 336
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 ارديبهشت 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: