خشنود عصر شنبه در حاشیه كارگروه آب و توسعه كشاورزی استان مركزی در گفت و گو با ایرنا در اراك افزود: حدود 80 درصد از منابع آب كشور به دلیل ضعف ساختار و تاسیسات سنتی و فرسوده كشاورزی در حوزه كشاورزی استفاده می شود در حالیكه می توان با مدیریت بهینه، حمایت از برنامه های توسعه آبیاری نوین و پشتیبانی از بهره برداران از هدر رفت این منابع ارزشمند جلوگیری كرد.
وی بیان كرد: در مدت پنج سال برنامه سوم توسعه، چهار سال دولت نهم و در دولت دهم به ترتیب مساحت زمین های تحت پوشش آبیاری تحت فشار 215 هزار هكتار، 290 هزار هكتار و 361 هزار هكتار بوده است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد كشاورزی اظهار كرد: در حوزه ایجاد و اصلاح شبكه های آبیاری مزارع در زمان های یاد شده به ترتیب 68 هزار هكتار، 85 هزار هكتار و 186 هزار هكتار تحت پوشش قرار گرفته است.
خشنود ادامه داد: با حمایت و راهبری سیاست های دولت نهم 10 هزار كیلومتر لوله گذاری در مزارع كشاورزی به منظور انتقال آب و در دولت دهم 14 هزار كیلومتر لوله گذاری انجام شده است.
وی عنوان كرد: با توجه به سال تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی پیش بینی و اجرای برنامه های زیربنایی در حوزه كشاورزی به عنوان بخش مهم تولید و امنیت غذایی كشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد كشاورزی خاطر نشان كرد: طبق قانون به هر میزان كه در طرح های آبخیزداری، آب صرفه جویی شود آن منطقه می تواند به همان میزان آب استحصال كند و استان مركزی باید در این خصوص پیشرو باشد.
ك/3
8148/507**1368**