به گزارش روز جمعه ایرنا ، درپی انتشار گزارش هایی مبنی بر تكذیب این واقعه از سوی ' تاكاشی كوامورا ' شهردار شهر ' ناگویا ' ، مردم چین كه این حادثه تلخ را فراموش نمی كنند بار دیگر به خشم آمده اند.
مقام های چین نیز در موضع گیری هایی از این گونه اظهارات ابراز انزجار كرده اند.
چین هر سال به مناسبت این قتل عام ، در شهر نن جینگ در جنوب شرق این كشور مراسم ویژه ای برگزار می كند.
همزمانی مراسم سال گذشته میلادی با برنامه اعلام شده برای سفر نخست وزیر ژاپن به چین باعث شد كه دیدار 'یوشیهیكو نودا' حدود یك ماه به تاخیر بیفتد.
اما اكنون ' هونگ لی ' سخنگوی وزارت خارجه چین تكذیب چنین واقعه ای را از سوی مقام ژاپنی، یك اقدام 'ننگین' توصیف كرده است.
روزنامه ' گلوبال تایمز '، وابسته به ارگان حزب حاكم چین نیز روز جمعه نوشت : تكذیب این واقعه درست مانند این است كه مقام های چین انفجار بمب های اتمی در شهرهای هیروشیما و ناكازاكی را تكذیب كنند.
شهردار ' ناگویا ' ژاپن تاكنون حاضر به پس گرفتن اظهارات خود مبنی بر تكذیب نسل كشی نن جینگ نشده و حتی این موضوع را تكرار نیز كرده است.
گلوبال تایمز می نویسد: تندروهای ژاپن جنگ لفظی را با چین به راه انداخته اند. این فرد گستاخ با رفتار توهین آمیز خود تاریخ را تكذیب می كند و این كار از سوی چین تقبیح می شود.
روزنامه چینی توصیه كرده است كه دولت این فرد را بایكوت كرده و جزو فهرستی قرار دهد كه از او استقبالی در چین نخواهد شد و شانسی برای ورود به چین نخواهد داشت.
برخی رسانه های چین حتی پا را از این فراتر گذاشته و خواستار كاهش مبادلات اقتصادی با این شهر ژاپنی شده اند.
نظامیان ژاپنی بر اساس اسناد تاریخی در سال 1937 میلادی دست به نسل كشی بزرگی در این شهر شرقی چین زده اند.
بر اساس آمار مندرج در چین نزدیك به 300 هزار نفر در این قتل عام جان خود را از دست داده اند.
گلوبال تایمز می نویسد: تكذیب وقایع تاریخی از این دست اشتباهی دیپلماتیك و جدی محسوب می شود و جامعه چین را عصبانی می كند .
رسانه های چین همچنین خواستار عذرخواهی شهردار ' ناگویا ' شده و افزوده اند كه پكن باید قوی تر و جدی تر با این مساله برخورد كند .
مطبوعات چاپ پكن با تاكید براینكه چین نباید هراسی از تنش در روابط با ژاپن داشته باشد، نوشته اند: چین باید بر حق و حقوق خود اصرار ورزیده و كسانی را كه مرتكب چنین خطاهایی می شوند تنبیه كند.
آساق ** 275 ** 2100